Tekijät


Esiintyjät

Live-musiikkia

Esityksessä livenä lavalla Petra Poutanen-Hurme, Katri Antikainen ja Aku-Pekka Kurjenniemi!

Petra Poutanen-Hurme on tyyppi jonka tekemiset, eritoten musiikin parissa, ovat aina kiinnostavia. Uskomaton käsitys äänestä ja sen voimasta yhdistettynä tyylitajuun ei ole yhtään hassumpi yhdistelmä. Petra luo Parsifalin äänimaailmaa esityksessä äänen lisäksi myös useilla kiinnostavilla instrumenteilla, joista mainittakoon konserttikantele sekä guzheng. Kuuntele Petran aiempaa tuotantoa https://www.facebook.com/UTUBOOK

Katri Antikainen on sellon sankaritar, elektroniikan ihmelapsi ja tyylitajuinen tyyppi, joka uskaltaa.

Rumpali Aku-Pekka A. Kurjenniemi on tyylitaituri kaikilla elämän osa-alueilla, mutta etenkin hänen musiikillinen sivistyksensä hakee vertaistaan. Jos koskaan kaipaat musiikillista inspiraatiota, soita Akulle.

Trikkausta – Team Unito

Unito on vuonna 2004 perustettu trikkaus- ja esiintyjäryhmä, jonka jäsenet kiertävät keikoilla pitkin maailmaa. Trikkaus tarkoittaa akrobatian muotoa, jossa yhdistetään liikkeitä eri taistelulajeista kuten Karatesta, Taekwondosta, Wushusta ja Capoeirasta. Sekaan lisätään vaikutteita tanssista, etenkin hiphopista ja breikkauksesta. Unito nähtiin viime kesänä Stadionilla esiintymässä Robinin keikalla. Lue lisää Team Unitosta https://www.facebook.com/TeamUnito

Veli-Matti Saarela (Kuningas Amfortas)

Toiset kutsuvat Vellua urheilijaksi, toiset artistiksi ja taiteilijaksi. Supertaitavaa trikkaajaa katsoessa voi huomata, että totuus on jotain siltä väliltä. Kiistattomasti yksi trikkauksen johtohahmoista sekä trikkauskulttuurin uranuurtaja ja edistäjä myös globaalissa mittakaavassa. Huhutaan että Veli-Matin trikkausvideot ja niiden valoakin nopeammat temppuyhdistelmät ovat yksi syy nopeiden laajakaistanettiyhteyksien kehittämiselle. Lue lisää Vellusta https://www.facebook.com/Vellusta

Riku Rikkonen (Parsifal) on nuoresta iästään huolimatta taitava trikkaaja ja luotettava esiintyjä. Hyvä osoitus siitä, mitä on saavutettavissa periksiantamattomuudella ja päättäväisyydellä, sillä niitä ominaisuuksia tässä nuoressa veijarissa on paljon. Riku on jo nuorena värvätty Uniton esiintyjän arkeen mukaan, joten kokemusta löytyy nyt jo roimasti.

Koskisen Lauri (Sininen ritari) on Uniton komistus, groundwork mestari ja ilmiömäinen tyylitaituri. Lauri yhdistää silmiähivelevällä pehmeydellä liikesarjansa kokonaisuuksiksi, joissa yhdistyy tanssillinen sulavuus, capoeiramainen nokkeluus sekä trikkauksen räjähtävyys.

Anssi Nurmi (Gurnemanz) on valovoimainen viilipytty ja yksi Trikkauksen pioneereista. Anssi tunnetaan näyttävistä, puhtaista ja korkeista trikeistä (akrobaattisista liikkeistä). Hän on varma ja kokenut esiintyjä, joka on nähty kansainvälisillä lavoilla Portugalista Dubaihin.

Jaakko Mölsä (Titurel) on kamppailulajeihin intohimolla suhtautuva Team Uniton jäsen. Nuoruudessaan hän harrasti karatea sekä thainyrkkeilyä. Jaba arvostaa voimakkaita, teräviä potkuja ja puhtaalla tekniikalla suoritettuja temppuja. Kyseessä on melkoinen monilahjakkuus, sillä vapaa-ajallaan hän luo uraa myös muusikkona.

Team Uniton kuopus Aleksi Ranta (Tristan, Paha Susi) on raudanluja atleetti, joka nuoresta iästään huolimatta on ehtinyt suorittaa mustan vyön taekwondossa. Hänen tyylissään korostuvat terävyys, voima ja jäntevät liikkeet. Harjoituksissa Allu on rento kaveri, jonka kasvoilta löytyy poikkeuksetta aina leveä hymy.

Unitosta on mukana myös konkariesiintyjä Emil Virtanen (Klingsor), joka on opiskellut Wushua Kiinassa ja on ollut myös Suomen Wushu-maajoukkueessa. On yksi Uniton pitkäaikaisimpia jäseniä ja Emil on Uniton kamppailulajiekspertti.

Tankotanssia

Henriikka Roo (Kundry)

Henriikka Roo on monipuolinen tankotanssitaiteilija ja valloittava esiintyjä. Henriikka on muuttanut monien käsitystä tankotanssista niin Suomessa kuin kansainvälisilläkin areenoilla. Suuren yleisön tietoisuuteen Henriikka ampaisi syksyllä 2011 tv:n kykykilpailun kautta, mutta tankotanssin saralla hän on esiintynyt ja kisannut jo useamman vuoden ajan. Kilpaurastaan huolimatta Henriikka pyrkii aina tekemään esityksensä niin että maallikkokatsojakin pääsisivät nauttimaan tankotanssin monipuolisuudesta Lue lisää Henriikka Roosta http://www.facebook.com/henriikkaroo

Breikkausta

Graalin ritareiden aseenkantajien rooleissa nähdään breikkaajat Vadim Lilleorg ja Timo Viljanen. Vadim opettaa breikkausta mm. Suomen Balettiopistolla ja Timo tunnetaan mm. Moonfreeze ryhmästä. Vadim Lilleorg esittää myös Hyvän Suden roolin.

Tanssia

Pauliina Asikainen (Herzeloyde) on monipuolinen ja taitava 19 v. tanssija. Hänen tanssijanuransa alkoi nuorena street-lajeista ja laajeni ajan myötä myös show-lajeihin. Pauliina on tanssinut kisaavissa ja esiintyvissä ryhmissä vuodesta 2007, mikä on tuonut hänelle valtavasti kokemusta ja ammattitaitoa. Ominaista Pauliinalle tanssijana on taitava esiintyminen, uusien lajien omaksuminen ja taito ilmaista itseään tanssin kautta.

Vasta 17-vuotias Katariina Asikainen (Herzeloyde) on tanssinut pitkään ja monipuolisesti street-lajeista show-lajeihin. Hän on ollut esiintyvissä ryhmissä jo vuodesta 2009 ja menestynyt myös SM-kilpailuissa. 
Katariina Asikaisen omistautunut harjoitteluasenne ja monipuolinen osaaminen tanssijana näkyvät rohkeana heittäytymisenä ja varmuutena lavalla.

Sirkusta

Petra Lesonen

Petra Lesonen (Konviramur) on intohimoinen taiteen ammattilainen. Petra on lähtöisin Sorin Sirkukselta ja hän on opiskellut sirkusta Ranskassa ja valmistunut tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummusta 2014. Petran luovuus ja taito yhdistyvät hänen päälajissaan ilmarenkaassa, joka on todella hypnoottista katseltavaa.

Tuliryhmä Uniflow

UniFlow on kansainvälisesti esiintyvä showryhmä, joka on erikoistunut tuli- ja glowesityksiin. Showt sisältävät näyttävää tulivälineiden käsittelyä ja pyrotekniikkaan yhdistetty trikkaajien voltteihin ja taistelukoreografioihin. Flow Arts on taiteenala, joka perustuu välineiden (kuten kepit, poit, vanteet) hallintaan sekä manipuloimiseen ja jongleriaan. Tulitaide on yksi Flow Arts taiteen haaroista, jossa välineitä hallitaan taidokkaasti palavina. Viimevuosien aikana LED-valotekniikalla ilmaan piirtyvien kuvioiden mahdollistuminen on tuonut taiteeseen uudenlaisen säväyksen, jota tullaan näkemään myös Parsifalissa. Lue lisää UniFlowsta http://www.facebook.com/uniflow

Niko Solopuro on Suomen tulitaiteen johtavia ammattilasia ja vienyt UniFlow ryhmänsä kanssa alaa eteenpäin huimasti viimeisten vuosien aikana. Niko Solopuro on esiintynyt ja harjoitellut Flow Arts taiteiden parissa vuodesta 2003. Hän on sekoitus sopivassa suhteessa taitavaa tulitaiteilijaa sekä monipuolista lavaesiintyjää. Kipinän tulitaiteeseen Niko sai 10 vuotta sitten ja sen jälkeen hän on valloittanut lavoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin – unohtamatta mm. Moskovan Euroviisufinaalia sekä Suomen Talent finaalia. Tällä hetkellä hän onkin tulikeppijonglerian yksi kuumimmista nimistä.

Varietee-taiteilija Katra Solopuron työnkuva jakautuu kolmeen yhtä suureen osaan. Hän on valloittanut lavoja niin suomessa kuin ulkomaillakin mm. tulitaiteilijana, multi-vanneartistina sekä laulajana. Katra Solopuro on äärimmäisen taitava ja lämminhenkinen esiintyjä, jonka sädehtivä lavakarisma syttyy täyteen loistoonsa estradeilla. Tutustu Katraan www.katrasolopuro.com

Tintti Mikkonen aka Fire Lady on tuliesiintymisen moniosaaja. Viidentoista vuoden kokemuksella hän hallitsee erilaisia palavia välineitä kepeistä viuhkoihin ja vanteista hyppynaruun. Lisäksi hän on puvustaja. Vuonna 2011 Tintti Mikkonen aloitti tankotanssin ja toimii nykyisin esiintymisen ohella myös tankotanssiohjaajana Studio Movella. Lue lisää Fire Ladystä http://www.firelady.fi

Kasmir Jolma on pitkän sirkusuran omaava tulitaiteen ammattilainen.Hän on esiintynyt Suomen ohella ympäri maailmaa mm. Moskovan Euroviisuissa 2009. Kasmir on vahva ja valovoimainen esiintyjä ja karismaattinen persoona.

Uniflown riveissä Parsifalissa esiintyy myös notkea tuli- ja sirkustaiteilija Jaakko Sirainen, joka on Sorin Sirkuksen kasvatteja ja Uniflow-ryhmän uusin tulokas.

Taiteellinen työryhmä

Ohjaaja ja dramaturgi Disa Kamula

Parsifalin ohjaaja ja dramaturgi FM Disa Kamula on kouluttaja, esiintyjä ja tutkija, jonka intohimona ovat näyttelijäntyön harjoittelumetodit kuten Suzuki-metodi ja Viewpoints-tekniikka. Disa on erityisen ansioitunut yleisöä osallistavissa ohjauksissa ja kokeellisessa teatterissa ja hän on Jotain Odottamatonta Kollektiivin perustajajäsen. Uteliaisuus ja intohimo tehdä asioita toisella tavalla saivat Disan lähtemään mukaan myös Parsifalin ohjaajaksi ja dramaturgiksi. Lue lisää Disan tekemisistä http://fi.linkedin.com/pub/disa-kamula/28/9a7/3b0

Koreografi Heikki Järvinen

Heikki Järvinen on Uniton perustajajäsen ja trikkauksen pioneeri Suomessa. Heikki on esiintynyt ympäri maailmaa mm. Kiinassa, Portugalissa ja Saksassa. Heikki on kokenut esiintyjä ja trikkaaja. Heikki on vienyt trikkausta eteenpäin Suomessa ja ulkomailla ja hänellä on näkemystä erityisesti trikkauksen liikekielestä.

Musiikki Petra Poutanen-Hurme 

Petra Poutanen-Hurme on muusikko ja säveltäjä, joka on tehnyt musiikkia useille kokoonpanoille sekä eri teattereihin. Hänen soitinrepertuaarinsa on laaja ja äänensä sitäkin ulottuvampi. Viimeisen vuoden aikana hänet on nähty muun muassa Suomen Kansallisteatterin Europaeus-näytelmässä instrumenttinaan koko ihmiskehon lavea äänimaailma – laulut, hyrinät, falsetit ja kurkkulaulut yhdistettynä sieluun kolahtaviin sanoituksiin. Parsifalissa kuullaan Petran uutta tuotantoa livenä. Tutustu Petran aiempaan tuotantoon https://www.facebook.com/UTUBOOK

Visuaalinen taiteilija Jussi Löf

Jussi Löf on kuvataiteilija, lavastaja ja videotaiteilija. Jussi on aikaisemmin toteuttanut mm. teatteri- tapahtuma- ja festivaalilavastuksia. Parsifalissa Jussin vastuulla ovat liikettä tehostavat projisoinnit, joista hän loihtii musiikkia ja koreografiaa tukevaa valotaidetta. Katsasta Jusiin töitä http://jlof.carbonmade.com

Valosuunnittelija Ville Syrjä

Valosuunnittelija Ville Syrjä kuuluu Tampere-talon vakituiseen henkilökuntaan. Ville on tehnyt valoja erilaisiin esityksiin oopperoista kevyen musiikin konsertteihin.

Lavastaja Samuli Kivinummi

Moniulotteinen kuvataiteilija jonka yksityiskohtaiset teokset tutkivat ulottuvuuksia. Kivinummi on toiminut mm. visualistina, lavastetaiteilijana ja erikoismaskeeraajana Pohjoismaiden suurimmassa tuliteatterissa vuosina 2007-2011 Pyynikinkesäteatterille. Parsifalin lavastus on kerätty tulitikkutehtaalta kerätyistä spray-tölkeistä, joista Kivinummi loihtii näyttämölle fyysisen lavastuksen erilaiset elementit. Myös esityksessä käytettävät naamiot ovat Kivinummen käsialaa.

Puvustaja Vilma Riitijoki – Fashion Designer

Palkittu muotitaiteilija, erikoistunut eettiseen, visuaaliseen ja ergonomiseen couture puvustukseen. Riitijoki aloitti uransa sirkustaiteen puvustajana ja sittemmin jatkanut muodin ja taiteen kentällä mm. oman merkin V I L M A V A n kautta. Kansainvälisesti teoksia on noteerattu mm. Koreassa, Sveitsissä, Oslossa, New Yorkissa ja Berliinin muotiviikkoilla. Parsifalin puvustuksen materiaalia on kerätty tamperelaisilta kierrätetystä energiajätteestä mm. Wanted Trash-keräyksen avulla keväällä 2015. Vilman käsissä toisille hyödytön jäte muuttaa muotoaan ja tämä ekologinen design luo Parsifal esitykseen aivan oman esteettisen maailmansa. Ihaile V I L M A V A n mallistoa https://www.facebook.com/vilmava

Maskeeraus

Maskeerauksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat maskeeraajat Heini Tetri ja Noora-Maria Riitijoki.

Heini Tetri on kampaaja-maskeeraaja yrittäjä, jonka vakituinen toimipiste on GloHair Aleksanterinkatu Tampereella. Heini tekee maskeeraus ja kampaaja-keikkoja myös freelancerina.

Noora-Maria Riitijoki toimii freelancerina pääasiassa Helsingissä.

Puvustuksen työharjoittelijat:

Jonna Heikkinen

Jonna Heikkisen innostus pukuihin lähti aikoinaan cosplayn kautta. Sittemmin hän on puvustanut useita teatteriesityksiä sekä lyhytelokuvia Tampereen seudulla sekä toiminut maskeeraajana kuvauksissa. Työssään Jonna pyrkii luomaan tarinoita puvuilla. Lue lisää Jonnasta https://www.facebook.com/pages/Vihree-Kala/1577847009111099?fref=ts

Anne Karema opiskelee ensimmäistä vuotta vaatetusompelijalinjalla. Anne on opiskellut teatterin- ja draaman tutkimusta ja teatteri on hänen suurin intohimonsa. Annen haaveena on tulevaisuudessa työskennellä nimenomaan teatterin parissa. Parsifalin puvustusta on ollut Annen mielestä hieno tehdä, sillä se on paitsi haastavaa, myös hyvin opettavaista

Anna Lyra

Anna Lyra on tekstiilialan moniosaaja joka on työskennellyt tekstiiliteollisuudessa yli seitsemän vuotta teollisena värjärinä. Tämän jälkeen Anna opiskeli Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa tekstiiliartesaaniksi pääaineenaan kudonta. Tällä hetkellä hän opiskelee vaatetusmuotoilua Hämeen ammattikorkeakoulussa ja tekee työharjoitteluna kankaiden valmistusta ja suunnittelua Parsifalin puvustukseen Vilma Riitijoen kanssa. Lue lisää Annasta https://fi.linkedin.com/pub/anna-lyra/36/ba2/5ba

Annukka Mäntynen opiskelee Hämeen ammattikorkeakoulussa muotoilua, pääaineena vaatetus. Pohjakoulutuksiltaan hän on artesaani ja vaatturi. Aiemmissa projekteissani Annukka on suuntautunut esiintymisasumaailmaan ja teatteripukuihin. Puvustuksen työstössä Annukkaa viehättävät erityisesti kierrätysmateriaalien käyttö sekä asujen toiminnallisuuden pohtiminen.

Enna Paavilaisen mielestä Parsifalin toteuttamisessa innostavaa on olla mukana muuttamassa roskaa häikäiseväksi puvustukseksi.

Tuotanto

Unify Productions Oy

Tuottajana toimii Unify Productions Oy:n toimitusjohtaja Heikki Pentti.

Parsifalin kaupallisena tuottajana toimii markkinoinnin rautainen ammattilainen Joonas Inha.