Sanoma


Uusi tulkinta Graalin maljan etsinnästä

Parsifal on moderni tulkinta alunperin keskiaikaisesta ritarieepoksesta, johon pohjautuen Righard Wagner sävelsi kolminäytöksisen oopperan. Teos muistuttaa yksilön vaikutusmahdollisuuksista sekä omaan että toisten elämään. Parsifalin tarina yhdistyy tulkinnassamme vanhaan intiaanilegendaan kahdesta sudesta, jotka taistelevat meidän kaikkien sisällä.

Parsifal-spektaakkeli muistuttaa ekologisen elämäntavan tärkeydestä olematta kuitenkaan tyyliltään nipottava tai yliampuva. Sanoma on upotettu hienovaraisesti näyttävien trikkien, projektioshown ja musiikin sisään.

Lue lisää Tampere-talon sivuilta

Tarina kahdesta sudesta

Eräänä iltana vanha Cherokee kertoi pojanpojalleen taistelusta, mikä on käynnissä kaikkien ihmisten sisällä. Hän sanoi: ”poikani, taistelu tapahtuu kahden suden välillä. Toinen on paha: vihaa, kateutta, surua, katumusta, ahneutta, ylimielisyyttä, itsesääliä, syyllisyyttä, katkeruutta, alemmuutta, valheita, väärää ylpeyttä, ylemmyyttä ja egoa. Toinen on hyvä: iloa, rauhaa, rakkautta, toivoa, seesteisyyttä, nöyryyttä, ystävällisyyttä, suopeutta, empatiaa, anteliaisuutta, totuutta, myötätuntoa ja luottamusta.”

Pojanpoika ajatteli asiaa hetken ja sitten kysyi isoisältään: ”Kumpi susi voittaa?” Vanha Cherokee vastasi yksinkertaisesti: ”Se kumpaa syötät.”

Parsifal tarjoaa työtä 30 nuorelle tekijälle

Spektaakkelin toteuttaa joukko nuoria tekijöitä. Trikkauksessa tärkeintä on aina ollut yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Työllistämme projektin avulla 30 nuorta ja tarjoamme heille mahdollisuuden ilmaista itseään esiintymällä ja olemalla osa jotain suurempaa produktiota. Produktion taiteellisena tavoitteena on muistuttaa yleisöä sanattoman teatterin voimasta sekä universaalista kehonkielestä. Parsifalissa ei kielimuuri vaivaa.

Suuntana maailma

Parsifalin avulla haluamme tutkia esiintyvää taidetta ja vaikuttaa siihen suhtautumiseen Suomessa. Parsifal viedään tulevaisuudessa Euroopan kiertueelle yhteistyöverkostojen kautta. Trikkausryhmä Team Unitolla on vahva tunnettavuus ja kannatus kansainvälisesti, jonka avulla saamme koko kansainvälisen trikkausyhteisön markkinoimaan ja jakamaan sanomaamme. Teoksesta tehdään videotaltiointi, jolla tavoitellaan maailmanlaajuista yleisöä.