Pick it Up

Posted By on marras 26, 2014 | 0 comments


vapaaehtoisia

Vapaaehtoiset Antti ja Jani keräävät aarteita jätesäkkeihin. Paikalla oli hyvä tunnelma ja lämmintä glögiä.

P I C K   I T   U P

Parsifal.  Tämä  kirjoitus  on  ympäristöteoista,  ainakin  yhdestä  pienestä  teosta,  ainakin  meidän,  lavastaja  Samuli Kivinummen  ja  puvustaja  Vilma  Riitijoen  näkökulmasta.  Jos  esitys,  niin  kuin  Parsifal  käsittelee  ympäristöasiaa  tai puhtautta,  haluamme  esimerkillisesti  noudattaa  näkyvästi  tätä  ideologiaa.  Ainakin  se  tulee  näkymään  siinä,  että Produktion tuotannossa ja esityspaikassa, joka on ottanut edistyksellisen eettisen linjan.
Suunnitelmien mukaan lavastus ja puvustukset valmistetaan jätteistä. Nähtyänne (vielä valmistamattomat) vaatteet ja lavasteet, ilman tätä kirjoitusta ette varmaan arvaisi että ne ovat olleet jätettä. Toisen jäte on toisen aarre. Kuinka paljon on jätettä maailmassa joita vielä voidaan jatkoprosessoida joksikin muuksi?

”tehdään jotain konkreettista kierrätystä, miksemme siivoaisi?”
– Samuli Kivinummi

Samuli väsyneenä ja tyytyväisenä tämänpäivän saaliista.

Samuli väsyneenä ja tyytyväisenä tämänpäivän saaliista.

Ajatuksellaan Samuli tähtää siihen, että olemme itse esimerkkinä ja noudattaisimme ideologiaamme. Samuli on organisoinut 3 siivouskertaa jo merkittäväksi kulttuurikohteeksi muodostuneella Tikkutehtaan alueella, joka on epävirallinen katutaiteen näyttämö. Valitettavasti  sinne ei ole järjestetty vieläkään asianmukaista jätteenkeräystä paikan puhtaanapitämiseksi. Samuli kokee siivouksen myös tärkeänä tekona kulttuuriyhteisöllemme ja haluaa muistuttaa jätteiden merkityksestä ja jätteiden arvosta. Tähän mennessä Mukana jätteissä on nyt mm. n. 5000 spray-purkkia, joista lavastuksen ensimmäiset suunnitelmat alkavat jo muodostua. Pelkästään ruostuvista maalipurkeista pääsee veden mukana maaperään sinne kuulumattomia aineita ja ne ovat myös onnettomuusriski. Uskomatonta on, että vieläkään ei edes huomaa, että paikkaa olisi siivottu. Toivomme että monille tärkeä paikka säilyy ja että näin voimme edistää siellä tapahtuvaa toimintaa, turvallisuutta ja avoimmuutta.

0F2B7938

Kattohuopatehtaan tunnistettava julkisivu.

Tuotantoryhmä keskustelee parhaillaan jäteyhtiöiden kanssa avusta, kuten kuljetuksia ja jätelavoja. Apu mahdollistaisi tehokkaan keräämisen ja kierrättämisen ilmaiseksi. Samalla jätteistä eroteltaisiin ne mitä  voimme hyödyntää tässä projektissa. Ilman tätä apua, Suomessa vapaaehtoisten kerääjien on itse maksettava muiden jätteiden kierrättämisestä.  Vilma etsintäkuuluttaa tällä hetkellä  muovisia- ja metallihohtoisianamipapereita joita voi lähettää nimellä ja osoitteella varustettuna osoitteeseen Rasimäen tie 85, 34550 Itä-Aure.  Ken tietää vaikka teokset päätyisivät esimerkinomaisesti julkiselle paikalle kun projekti päättyy, mutta jos eivät niin niille järjestetään asianmukainen jatkopaikka.

-Kiitos kaikille vapaaehtoisille kerääjille!

Ota yhteyttä

Puvustaja Vilma, vilma.riitijoki (at) gmail.com
Lavastaja Samuli, samuli.kivinummi (at) gmail.com

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>